Taş Yünü Levha
Taş Yünü

Taş Yünü Levha

Taş Yünü Şilte
Taş Yünü

Taş Yünü Şilte

Taş Yünü Rulo
Taş Yünü

Taş Yünü Rulo

Diğer
Taş Yünü

Diğer

Taş Yünü 1

Taş Yünü

Taş Yünü

Taş yünü hem sıcağa hem de soğuğa karşı direnç gösteren bir yalıtım malzemesidir. Teknik özellikleri sebebiyle günümüzde birbirinden farklı alanlarda kullanılabilen taş yünü, kullanıldıkları yapılar için hem ses hem de ısı yalıtım görevini üstlenir.

Volkanik kayalardan bazalt taşının belirli sıcaklıklarda eritilmesiyle elyaf haline getirilen taş yünü eksi 50 derece ile 1000 derece sıcaklığa karşı dayanabilmektedir. Bu yönüyle üst düzey bir performans sağlayan bu yalıtım malzemesi, günümüzde sıklıkla tercih edilir.

Taş yününün bu denli tercih edilmesinin sebeplerinden biri de yanmaz malzeme olmasıdır. Alev almaz, yanmaz malzeme grubuna giren taş yünü, yangın tehlikesi bulunan alanlarda da yalıtım amacıyla tercih edilen bir malzemedir.

Taş Yünü Özellikleri Nelerdir?

Taş yünü kullanıldıkları alanda üst düzey bir performans sergileyerek yalıtım yapar. En iyi yalıtım malzemelerinden biri olmasının sebebi sahip olduğu teknik özelliklerdir. Taş yününün özellikleri genel olarak aşağıdaki gibidir;

  • Ateşe karşı dayanıklılık gösterir.

Taş yünü yanmaz malzemeler arasındadır ve 1000 derecenin üzerindeki sıcaklığa karşı direnç gösterebilir. Bu sebeple doğru uygulama şekillerinde taş yünü, herhangi bir şekilde alev almaz ve yanmaz. Bu sebeple yangın tehlikesi bulunan alanda taş yünü kullanılmaktadır.

  • Ses ve titreşimi emerek azaltır.

Yalıtım malzemelerinde dikkat edilen tek nokta ısı değildir. Aynı zamanda bu malzemelerin ses yalıtımı yapabilmesi de bu ürünü satın alan bireyler tarafından beklenir. Taş sese karşı yalıtım yapar ve aynı zamanda titreşimi büyük oranda emer.

  • Su itici özelliğine sahiptir.

Taş yünü dış etkenlerden etkilenmeyen bir yapıya sahiptir. Taş yününü olumsuz etkilemeyen dış etkenlerden biri de sudur. Yapı malzemesi olarak kullanılan taş yünü, yağmur suyunu ve diğer suları iter. Islakmış gibi görünse de suyun yapı içerisine girmesini engeller ve su yüzeyde kalır.

  • Bakteri oluşumunu engeller.

Yapı malzemelerinde bakteri oluşumu, malzemelerin ömrünün kısalmasına neden olur. Ancak taş yünü hiçbir şekilde bakteri oluşturmaz. Aynı zamanda bu ürünler eskimez, paslanmaz veya çürümez. Bu sayede oldukça uzun süre belirli alanlarda kullanılarak ses ve ısı yalıtımı yapılabilmektedir.

 

Taşyünü, volkanik taş ve kayaçlardan elde edilen, günümüzde izolasyon amacıyla kullanılan dayanıklı malzemelerden biridir. Taşların 1500 derecede ısıtılması ve eritilmesi sonucunda elde edilen elyaflara taşyünü adı verilmektedir. Piyasada genel olarak levha şeklinde satılan taşyünü, üst düzey inorganik ürünlerden biridir. İnorganik olup bakteri üretmemesinin yanı sıra taşyünü, yüksek performanslı bir ısı yalıtım malzemesi olarak da karşımıza çıkmaktadır.
Soğuğa ve sıcağa karşı dayanıklı olan herhangi bir şekilde alev almayan taşyünü hem dış cephe yalıtımı hem de yangın önlemlerinin alınması gereken binalarda kullanılmaktadır. %97 gibi bir oranda elyaf içeren bu ürün, rutubet vb. problemlerin de meydana gelmesini önlemektedir. Taşyünü Nasıl Kullanılır? Taşyünü, genel olarak mantolama yöntemiyle kullanılmaktadır. Günümüzde levhalar halinde satılan taşyünleri, bina dış cephesi ve istenilen alanlara kısa süre içerisinde mantolanmaktadır. Mantolama yapıldıktan sonra taşyünü, binanın ısı ve ses yalıtımını sağlar.
Taşyünü Ne İşe Yarar?
Taşyünü, genel olarak ısı ve ses yalıtımı için tercih edilir. Sahip olduğu teknik özellikler sayesinde ısıyı büyük oranda geçirmeyerek ev içerisindeki sıcaklık dengesinin korunmasına imkân sağlar. Aynı zamanda dışarıdaki seslerin ev içerisine girmesini büyük oranda engeller. Hem ısı hem ses yalıtımı için tercih edilen taşyünü aynı zamanda yangın tehlikesi bulunan binalarda da kullanılmaktadır.

Taşyünü Kullanım Alanları
Taşyünü, günümüzde yalıtım amacıyla kullanılan malzemelerden biridir. Yalıtım ve izolasyon için tercih edilen bu malzeme, birbirinden farklı alanlarda kolaylıkla kullanılabilmekte ve kullanıldığı alanlara kolaylıkla uyum sağlayarak üst düzey bir izolasyon imkânı sağlamaktadır. Kaliteli, dayanıklı ve uygun maliyetli olması sebebiyle tercih edilen taş yünleri, genel olarak bina yapılarında tercih edilir. Taşyünü kullanım alanları genel olarak şu şekildedir;
• Binaların dış cephe yalıtımları için kullanılır.
• Fırınların izolasyonu için tercih edilebilir.
• Bölme duvar çeşitlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.
• Çelik kapı yalıtımlarında taş yünü kullanılır.
• Elektrikli ev alet ve gereçlerinde tercih edilebilir.
Yukarıdaki alanlar başta olmak üzere birçok alanda taşyünü tercih edilmektedir. Kullanıldıkları alanda rutubet, ısı ve ses yalıtımı yapan taşyünleri 1000 dereceye kadar ısı dayanıklılığı sağlar. Bu sebeple taşyünleri yangına karşı önlem alınması gereken binalar ve özel alanlar için de tercih edilmektedir. Birçok alanda kullanılan ve güvenliği sebebiyle tercih edilen bu ürünler, son dönemde organik tarım ve seracılık yapılan alanlarda da kullanılmaktadır.
Su ve hava tutucu özelliğine sahip olan bu malzeme, bu tip alanlarda üretilen gıdaların daha kaliteli ve sağlıklı olmasına imkân sağlamaktadır. Ayrıca özellikleri, sağlamlığı ve kalitesi sebebiyle taşyününün kullanım alanları her geçen gün genişlemektedir.

Taşyünü Avantajları Taşyünü avantajları sebebiyle de tercih edilen malzemelerden biridir. Oldukça uzun bir ömre sahip olan taşyünleri, kullanıcılarına büyük oranda avantaj yaratmaktadır. Bu malzemenin sahip olduğu teknik özellikler kullanıcılara avantaj sağlarken aynı zamanda birbirinden farklı alanlarda da kullanılmasına imkân tanır. Günümüzde ses ve ısı yalıtımı amacıyla tercih edilen taşyününün sağladığı avantajlar genel olarak aşağıdaki gibidir;
1. Küflenmez, paslanmaz, eskimez ve çürümez!
Taşyünü, uzun bir ömre sahiptir ve bu uzun ömrü boyunca herhangi bir şekilde dış etmenlerden etkilenmez. Bu da taşyününün her şekilde paslanma, küflenme ve çürüme gibi çeşitli problemlerle karşı karşıya kalmasını engeller. Bu sayede uzun ömre sahip olan taşyünü aynı zamanda mikrop ve bakteri oluşumunu da engeller.
2. Taşyünü uygun maliyetli bir yalıtım aracıdır.
Günümüzde yalıtım amacıyla tercih edilmekte olan birçok malzeme bulunmaktadır. Bunların başında taşyünü de gelmektedir. Taşyününün tercih edilmesinin sebeplerinden biri de oldukça uygun maliyetli olmasıdır. Bu malzemeyi levhalar halinde uygun fiyatlar karşılığında satın alabilmek mümkündür.
3. Kullanım ömrü uzundur!
Her malzemede dikkat edilen noktalar arasında kullanım ömrü yer alır. Taşyününün kullanım ömrü 10 –15 yıl arasındadır. 10 yıl kadar herhangi bir şekilde bakıma veya onarıma ihtiyaç duymadan bu malzemeyi kullanabilmek mümkündür.
4. Taşyünü yanmaz ve alev almaz!
Taşyününün bu denli tercih edilmesinin sebepleri arasında alev almaması yer almaktadır. Alev almayan ve yanmayan bu ürünler yangın tehlikesi olan alanlarda da kullanılmakta ve yangının büyümesini engellemektedir.

Ürün grupları ile alalı merak ettiğiniz tüm konulara ulaşabilirsiniz.

Merak Edilen Sorular?

Taşyünü Fiyatları

Taşyünü fiyatları, genel olarak uygun maliyetlidir. Ancak net fiyatlara direkt olarak ulaşabilmek mümkün ...

Taşyünü Fiyatları

Taşyünü Levha

Taşyünü levha, ısı yalıtım için kullanılmakta olan malzemelerden biridir. Taşyünü, piyasada kullanım alan...

Taşyünü Levha

Taşyünü Mantolama

Taşyünü mantolama, taşyününün belirli boyutlarda levhalar haline getirilerek binaların dış cephesinin vey...

Taşyünü Mantolama

Taşyünü Sandviç Panel Nedir?

Taşyünü sandviç panel, tamamen taşyünü kullanılarak yapılmış sandviç şeklindeki panellere verilen addır. ...

Taşyünü Sandviç Panel Nedir?

Taşyününün Ömrü Ne Kadardır?

Taşyünü, ısı ve yalıtım amacıyla kullanılmakta olan izolasyon malzemelerinden biridir. Bu malzeme kalitel...

Taşyününün Ömrü Ne Kadardır?

Taşyünü Yanar Mı?

Taşyünü, kendisi dışında herhangi bir kaplama ürününe sahip değilse tamamen yanmaz bir malzemeden oluşur....

Taşyünü Yanar Mı?

Bülten

Pan Yalıtım hakkındaki yeni duyuruları alabilmek için
mail adresinizle bu alana kayıt olabilirsiniz.

Please place your phone in an upright position.

Kişisel verilerin korunma ve işlenme politikası web sitemizde yer almaktadır. Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Anladım