Taşyünü Mantolama 1

Taşyünü Mantolama

Taşyünü Mantolama

Taşyünü mantolama, taşyününün belirli boyutlarda levhalar haline getirilerek binaların dış cephesinin veya belirli alanların kaplanmasıdır. Binanın taşyünü levhalar ile kaplanması durumunda ısı ve ses yalıtımı yapılabilmektedir. Taşyününün de diğer tüm izolasyon malzemelerinde olduğu gibi yalıtım yapabilmesi için öncelik olarak binaya mantolanması gerekmektedir.

Taşyünü mantolama yapmak için taşyünü direkt olarak alana uygulanmamaktadır. Öncelik olarak taşyününün levhalar halinde belirli boyutlarda ayarlanması gerekmekte, ardından mantolama işlemi yapışır.

Mantolama işlemi dış cepheye yapılır. Bu sebeple diğer dış cephe mantolama uygulamalarıyla aynı işlemler yapılarak taşyünü mantolama ve bina izolasyonu gerçekleştirilir. Binaya mantolama yapılmış olan taşyünü 10 yılı aşkın bir süre boyunca ses ve ısı yalıtımı yapmaktadır.

Taşyünü Mantolama Nasıl Yapılır?

Belirli kayaçların ve bazalt taşlarının 1500 derece gibi bir ısıyla eritilerek elyaf haline getirilmesiyle taş yünü elde edilir. Elde edilen taşyünü genel olarak inorganik ve yumuşak bir yapıya sahiptir. Ancak direkt olarak yalıtım için bu şekilde taşyünü kullanılamaz. Taşyününün izolasyon amacıyla kullanılabilmesi için ilk olarak levha haline getirilmesi gerekir.

Belirli boyutlarda levha haline getirilen taşyünü, daha sonrasında dış cepheye veya çatı gibi alanlara uygulanır. Bu işleme taşyünü mantolama adı verilir. Mantolama işlemi yapıldıktan sonra bina istenen bir renge boyanabilir. Bununla birlikte taşyünü levhaların üzerine sıva ve çeşitli malzemeler de uygulanabilmektedir. Mantolama işlemlerinde atılacak adımlar, diğer dış cephe mantolama işlemleriyle aynıdır.

Taşyünü Mantolama Ne İşe Yarar?

Taşyünü mantolama genel olarak izolasyon amacıyla tercih edilmektedir. Kayaların ve belirli taşların eritilmesi sonucunda elyaf şeklinde taşyünü malzemesi elde edilir. Ancak bu malzeme izolasyon için kullanılacak olan malzemenin hammaddesidir. Bu sebeple direkt olarak binalara veya izolasyon yapılacak diğer alanlara uygulanmaz.

Isı yalıtımı için öncelik olarak taşyününün levha haline getirilmesi gerekir. Taşyünü levha haline getirildiğinde binalara ve diğer alanlara mantolama yapılabilir. Mantolama işlemi binanın veya uygulandıkları diğer alanların ses ve ısı yalıtımını yapmaktadır. Taşyünü izolasyonu sayesinde 1000 dereceye kadar ısı ve eksi 50 dereye kadar soğuğa karşı binalar direnç gösterebilmektedir.

 

Bülten

Pan Yalıtım hakkındaki yeni duyuruları alabilmek için
mail adresinizle bu alana kayıt olabilirsiniz.

Please place your phone in an upright position.

Kişisel verilerin korunma ve işlenme politikası web sitemizde yer almaktadır. Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Anladım