Yumurta Sünger
Akustik Sünger

Yumurta Sünger

Piramit Sünger
Akustik Sünger

Piramit Sünger

Labirent Sünger
Akustik Sünger

Labirent Sünger

Yanmaz Akustik Sünger 1

Akustik Sünger

Gürültünün oda içerisinden çıkmasını ya da girmesini önleyen ses yalıtımı, aynı zamanda sesin oda etrafında yansımasını da engeller. Çoğunlukla ilk amaç, yankıyı azaltmaktır. Büyük performans alanlarında buna çözüm olarak akustik sünger kullanılır. Bu süngerler, akustik düzenlemeler için tercih edilen açık hücreli bir köpüktür. Ancak ses yalıtımı ile ses emilimi arasında farklılıklar olduğu bilinmelidir. Akustik sünger, emilim yöntemiyle sesi kontrol eder ve ortamdaki ses özelliklerini iyileştirmek veya değiştirmek için kullanılır. Ses dalgalarını azaltır ve genliklerini en aza indirir. Sürtünme yoluyla enerjiyi ısıya dönüştürür.

Özel yapıdaki bu sünger, poliüretandan ya da ekstrüde melamin köpüğünden üretilmiştir. Yanmaya karşı dayanıklı ve hafif yapıdadır.  Akustik süngerlerin tasarımı, yalıtım açısından büyük önem taşır. Süngerin tasarımı ses dalgalarının alınma şekline de etki eder. Birçok ihtiyacı karşılamak isteyen kişiler için farklı seçenekleri bulunur. Kayıt stüdyosu kurmak için ya da oturma odasının akustiğini yenilemek isterseniz akustik sünger çeşitleri içinden ihtiyacınız olan ürünü kolayca seçebilirsiniz. Akustik sünger panelleri, ağırlıklı olarak kayıt stüdyolarında kullanılsa da ofis, restoran ve hastane odaları gibi alanlarda da kullanılır. Renkli çeşitleri dekoratif amaçlı da yaygın olarak tercih edilir. Akustik süngerler, duvara zarar vermeden kolay bir şekilde uygulanır. Çoğu zaman duvarlar kaplanırken tavan unutulabilmektedir. Tavanın da ses geçirmemesi için süngerin malzeme oranı iyi belirlenmelidir. Pürüzsüz ve dokulu desenleri bulunan bu süngerler, bulunduğu odaya ses sönümleme özelliği kazandırabilir. Ortamdaki yankı ve ekoyu önlese de tek başına ses yalıtımında etkili olmaz. Keçeli PVC Kauçuk Ses Membranı gibi ürünlerle lamine edilerek üstün yalıtım gücü gösterir. Etkili bir ses yalıtımı isteniyorsa Süngerpan ve Bondex gibi ses yalıtım süngerleriyle lamine edilmelidir.  

Akustik sünger ile gürültü azaltma

Gürültünün yoğun olduğu alanlarda kullanılan akustik sünger, sesi kontrol eder ve ideal bir seviyeye indirmeye yardımcı olur. En etkili olanları kama, yumurta ve piramit süngerleridir. Genellikle 40, 50 ve 70mm kalınlığına sahiptirler. Kama tasarımındaki akustik süngerler, ses ihtiyaçlarınızı tamamen karşılarken profesyonel bir görünüm de sunar. Süngerin genişliği, sesin emme etkisini ve kontrolünü belirler. Genişliği büyük olanlar uygulama için daha çok ses yalıtımı sağlar.

Akustik sünger Çeşitleri;

Yumurta tasarımında olan süngerler hem performansından ödün vermez hem de bütçenizi zorlamazlar. Çeşitli boyutları olan bir akustik sünger modelidir ve yuvarlak olmasıyla sesi her açıdan eşit şekilde emer. Piramit tasarımındaki akustik süngerler, kama panellerine göre daha değişik bir ses sunar. Bu modelde daha çok vadi vardır ve bu nedenle piramit panellerde yüksek difüzyon amaçlanır. Bu süngerler, farklı genişliklerde bulunur. Büyük boyuttaki piramitler, ufak boyuttaki modellere göre daha iyi ses yalıtımı sağlar. Dalga tipi akustik süngerler, dokulu yapısıyla ses sönümleme avantajına sahiptirler. Aynı zamanda ortamın akustiğini düzenleme yollarından biridir. Daha hassas bir doğruluk için sıkıştırma kesimindedir.

Akustik süngerler, tasarım olarak birbirine kenetlenmiş şekildedir. Bu nedenle kurulumu oldukça kolaydır. Böylelikle geniş alanların kaplanmasını pratik hale getirir. Ses bariyerleri için tercih edilen bu süngerler, rulo ve levha halinde satılmaktadır. Neopren veya polietilen gibi malzemelerden elde edilen bariyer süngerler, pürüzsüz bir dokuya sahiptir. Etkili bir şekilde sesi emer ve ses dalgalarını azaltır. Akustik paneller, genellikle orta ve yüksek frekanslardaki yankılar için etkilidir. Düşük seviyedeki frekansların tamamen emilmesi ya da önlenmesi zordur. Bunun için alandaki köşelere daha kalın paneller konularak daha hızlı sonuca ulaşabilirsiniz. Dikdörtgen, küp ve dişi – erkek setleri şeklinde bulunan sünger parçaları, ses emilimi için oda köşelerine yerleştirmek için uygundur. Türü ne olursa olsun akustik süngerler yıkanmamalı ve boyanmamalıdır.

Yapılan araştırmalara göre sesin sert yüzeylere çarparak oluşan ses dalgalarının ekoya neden olduğu biliniyor. Bunun sonucunda yalıtım ürünleri arasında en avantajlı ürün olarak akustik sünger sonuç verdi. Akustik süngerler, yayıncılık sektöründe hizmet veren kayıt stüdyoları ve radyo yayın odası gibi alanların istekleri doğrultusunda bilinir hale geldi.
Bu sayede ses yalıtımı dünyasında en fazla aranan malzemelerden biri oldu. Akustik sünger avantajlarından biri de içeride oluşan sesin başka alanlara dağılmasını önlemesidir. Dışarıdan gelen sesleri de önleyerek daha temiz ve berrak bir ses kalitesi sunar. Bu süngerlerin etkili sonuç vermeleri için ürünün kusursuz şekilde döşenmesi gereklidir.
Bu durum yalıtımın etkisini tamamen etkileyeceği için döşemenim alanında uzman kişiler tarafından yapılması çok önemlidir. Uygulama sırasında odanın duvarlarında çıkıntılar kadar su boruları da kamufle edilmelidir. Uygulama öncesinde duvar yapısı en küçük detayına kadar incelenmelidir. Böylece en son aşama olarak tüm işlem projelendirilmiş olur.

Modern yapılanmaların artmasıyla birlikte ses yalıtımı da zorunlu hale geldi. Mekâna uygun doğru malzeme tercih edildiğinde beklentiler tamamen karşılanmaktadır. Akustik sünger de bu alanda kullanılan bir malzemedir ve birçok seçeneği bulunur. Akustik sünger, yaygın olarak ses kontrolünün etkili şekilde sağlanması istenen mekanlarda kullanılır. Yankı yalıtımı sağladığı için ortamda oluşan çınlamayı da önler. Akustik alanlarda yoğun şekilde yer alır ve akustik ses kalitesini yükseltir. Sesleri düzenleyen bu süngerler, ses emici özelliğe sahiptir.
Farklı özelliklerde üretilen akustik süngerler, yanmaz yapıdadır ve ısıya karşı dayanıklıdırlar. Uygulanacağı zemine göre üretilir ve isteğe göre farklı şekillerde kesilebilirler. Son dönemde inşaat sektörü de akustik sünger malzemesinden faydalanmaktadır. Birçok yapıda ses yalıtımının olması için bu ürünler kullanılır. Akustik
sünger kullanım alanları çoğunlukla şöyledir;
Reji odası, enstrüman odası, tiyatro, sinema ve konferans odası gibi mekanların ses kalitesini düzenlemek için tercih edilir. Bunun yanı sıra kültür merkezlerinin salonları için de ihtiyaç duyulur. MR odası, klima ve jeneratör kabini gibi istenmeyen seslerin olduğu alanlardaki sesi azaltmak için de kullanılır.

Akustik sünger, ses yalıtımının kusursuz yapılması için en etkili malzemelerden biridir. Birbirinden farklı tasarımlarıyla gürültünün azaltılmasında kullanılan bu süngerler, stüdyo ve kayıt odası gibi alanlarda kullanılır. Piramit, yumurta, labirent ve bondex gibi çeşitleri vardır. Kullanıcılar ihtiyaçlarına göre en uygun modeli kolaylıkla belirleyebilirler. Böylece başarılı bir ses yalıtımı sağlanmış olur.
Uygulaması oldukça kolay olsa da yine de uzman kişiler tarafından yapıştırılması tavsiye edilir. Profesyonellerden yardım alınmadan yapılan uygulamalarda çoğu zaman başarısız sonuçlar yaşanabilir. Akustik süngerin üretiminde poliüretan ve melamin ham maddesi kullanılır. Poliüretan ve melamin köpük makineleri ile şekillendirilir ve üretim gerçekleşir. Alev geciktiriciler ve ağır metaller kullanılmadan üretilen akustik süngerlerin yapıştırılması için özel yapıştırıcılar kullanılır. Bu yapıştırıcılar sayesinde akustik süngerler kullanıma hazır olur.

Ürün grupları ile alalı merak ettiğiniz tüm konulara ulaşabilirsiniz.

Merak Edilen Sorular?

Akustik Sünger Fiyatları

Ses yalıtımı için tercih edilen akustik süngerler, sesi kesme özelliği bulunan açık hücre gözenekli yanma...

Akustik Sünger Fiyatları

Akustik Sünger Kullanım Ömrü

Yankı yalıtımı ve ses sorunları gibi durumları çözüme kavuşturmak için akustik sünger gibi ürünlerden des...

Akustik Sünger Kullanım Ömrü

Bülten

Pan Yalıtım hakkındaki yeni duyuruları alabilmek için
mail adresinizle bu alana kayıt olabilirsiniz.

Please place your phone in an upright position.

Kişisel verilerin korunma ve işlenme politikası web sitemizde yer almaktadır. Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Anladım